Blog Innhold

Knolling, en verden av galskskap

Jeg hadde hørt om begrepet knolling for mange år siden, men av en eller annen grunn bare glemt det. Så for noen uker siden var det noen som sendte meg noen linker til noen passe syke greier på Pinterest som noen helt tydelig hadde brukt alvorlige mengder med tid på. Jeg ble totalt og fullstendig fascinert...

"Knolling is the process of arranging related objects in parallel or 90-degree angles as a method of organization" -wikipedia

Visstnok så er dette noe som er veldig vanlig i yrker hvor man må sette sammen noe fra mange små bestanddeler, og hvor det er et poeng å få oversikt over delene på en enkel måte, men der man finner noen som gjør det smått finner man noen som gjør det i stor skala. Og i stedet for å legge ut delene i forkant av å sette noe sammen så er det mange som gjøre dette i motsatt rekkefølge, dvs. ta ting fra hverandre for deretter å arrangere ting pinlig nøyaktig.

Tested.com ramlet nettopp innom temaet på en av sine siste videoer hvor Adam Savage bygger lego. Jeg har bygget mye lego, men jeg har aldri knollet delene slik som de gjør, men jeg tror jeg kommer til å gjøre det i framtiden. Sjekk ut videoen på youtube. 

Skrumaskinen fant jeg liggende i studio og er nok en av mange ting som skal knolles fra denne kanten framover. Det er en fascinerende og noe meditativ måte å vise fram ting på.

Om du har lyst til å sjekke ut flere bilder med knolling, så kan du søke på google for timesvis med fascinasjon!

Snakkast!

Fotograf Anders Lea Karlskås